OFFERS copy.

ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΠΕΤΡΑ


ΜΕΛΗ


Συμβουλές

Η επιλογή των πλακιδίων επένδυσης είναι μια επιλογή συνήθως για μια ζωή αφού η αντικατάστασή τους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για αυτό το λόγο η επιλογή μας πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική και κοντά σε αυτό που έχουμε ονειρευτεί.

Προτείνουμε επίσης να μην είναι πολύ δεσμευτική έτσι ώστε να μπορούμε όποτε το θελήσουμε στο μέλλον, να αλλάξουμε την ατμόσφαιρα του χώρου μας «παίζοντας» με τα αντικείμενα που τον διακοσμούν.

ΠΛΑΚΑΚΙΑ


Η επιλογή μας μπορεί να είναι σε mat , satine ή γυαλιστερό. H minimal γραμμή είναι μία συνήθης επιλογή αφού μας επιτρέπει μελλοντικές αλλαγές στη διακόσμηση του χώρου μας, αναδεικνύοντας το στυλ που φανταζόμαστε. Είναι σκόπιμο να επιλέξουμε ένα πλακάκι σκληρό (ανθεκτικό σε φθορές) ώστε να αποφύγουμε ενδεχόμενα προβλήματα στο μέλλον.

Ειδικότερα για τα δάπεδα εξωτερικού χώρου προτείνουμε γρανίτες (Gres Porcelanato) που διακρίνονται για τις υψηλές αντοχές τους σε θερμικό σοκ (απότομες αλλαγές θερμοκρασίας), αντοχή στην τριβή ιδίως για χώρους μεγάλης κυκλοφορίας και αντοχή στην χάραξη. Επίσης για εξωτερικούς χώρους είναι σκόπιμη η επιλογή πλακιδίων αντιολισθητικών ικανότητας

Κάντε κλικ σε αυτό το σύνδεσμο για να δείτε ένα δείγμα από τα Πλακάκια Δαπέδου που διαθέτουμε.


Η επιλογή μας μπορεί να είναι mat, satine ή γυαλιστερό ανάλογα με την αισθητική μας αντίληψη, τη φαντασία μας και... αυτό που έχουμε ονειρευτεί.

Η βασική πυξίδα επιλογής πλακιδίων λουτρού (κυρίως στις γυναίκες) είναι η διακόσμηση (décor) που τα περιβάλλει και αυτή είναι και η βασική αιτία του αυξημένου κοστολογίου σε ένα μπάνιο. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τη σημασία του décor στην τελική αισθητική ενός μπάνιου είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε βάση στο φόντο των πλακιδίων (γραμμή-χρώμα - απόχρωση) αφού το φόντο είναι αυτό που θα δώσει την κεντρική εικόνα στο μπάνιο μας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε όταν το μπάνιο μας είναι χαμηλό σε ύψος δεν βάζουμε ποτέ τελειώματα σκούρου φόντου. Σε διαφορετική περίπτωση το οπτικό αποτέλεσμα που θα εισπράξουμε είναι το μπάνιο μας να φαίνεται ακόμα περισσότερο κοντό.
Ιδιαίτερες απαιτήσεις τεχνικών προδιαγραφών δεν απαιτούνται πέραν της μη απορροφητικότητας της επιφάνειας των πλακιδίων που θα χρησιμοποιηθούν.

Κάντε κλικ σε αυτό το σύνδεσμο για να δείτε ένα δείγμα από τα Πλακάκια Μπάνιου που διαθέτουμε.


Η επιλογή μας μπορεί να είναι mat, satine ή γυαλιστερό.

Εδώ θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή ώστε τα πλακάκια μας να συνδυάζονται με τα ντουλάπια, τον πάγκο, το τραπέζι ή ακόμα και με τις ηλεκτρικές συσκευές που θα χρησιμοποιήσουμε.

Καλό είναι κατά την επίσκεψή μας στο κατάστημα που θα προμηθευτούμε τα πλακάκια να έχουμε μαζί μας ένα κομμάτι από τα ντουλάπια και τον πάγκο της κουζίνας, όπου με τη βοήθεια των έμπειρων ανθρώπων του καταστήματος να επιλέξουμε αυτά που ταιριάζουν καλύτερα και παράλληλα είναι κοντά σε αυτό που έχουμε φανταστεί.

Κάντε κλικ σε αυτό το σύνδεσμο για να δείτε ένα δείγμα από τα Πλακάκια Κουζίνας που διαθέτουμε.


Αναφερόμαστε κατά βάση στις κόλλες και τους στόκους (αρμόστοκους) που θα χρησιμοποιηθούν κατά την επικόλληση των πλακιδίων.

Η επιλογή της κόλλας ή του στόκου πρέπει να γίνεται ιδιαίτερα προσεκτικά αφού τα υλικά αυτά ευθύνονται κυρίως για την αποτελεσματική συγκόλληση και συγκράτηση των πλακιδίων.


Η επιλογή των υλικών συναρμογής σχετίζεται τόσο με το υλικό κατασκευής των πλακιδίων όσο και με την επιφάνεια αλλά και τον χώρο που θα συγκολληθούν. Αν για παράδειγμα σε ένα πλακάκι χαμηλής απορροφητικότητας και συμπυκνομένης δομής όπως σε ένα γρανίτη (Gres Porcelanato) χρησιμοποιήσουμε απλή κόλλα (C1) που απευθύνεται κατά βάση σε κεραμικά πλακίδια, τα πλακάκια ναι μεν θα συγκολληθούν αλλά ο χρόνος ζωής της συναρμογής τους μειώνεται.


Σας διαβεβαιώνουμε ότι η επιλογή των υλικών συναρμογής δεν είναι απλή υπόθεση όπως θέλουν πολλοί να πιστεύουν. Καλό είναι να ζητήσουμε από το κατάστημα που θα αγοράσουμε τα πλακάκια, να μας προτείνουν τα υλικά συναρμογής που είναι τα πλέον κατάλληλα σε σχέση με το υλικό κατασκευής των πλακιδίων που επιλέξαμε όσο και με την επιφάνεια αλλά και τον χώρο που θα συγκολληθούν όπως προαναφέραμε.

Κάντε κλικ σε αυτό το σύνδεσμο για να δείτε ένα δείγμα από τα Υλικά Συναρμογής που διαθέτουμε.


Πέραν από την επιλογή του σχεδίου μίας μπαταρίας ή ενός αξεσουάρ μπάνιου πρέπει να λαμβάνουμε πάντα υπόψη μας και τον τομέα της εργονομίας δηλαδή πόσο χρηστική (λειτουργική) είναι μία μπαταρία ή ένα αξεσουάρ μπάνιου για την καθημερινή μας χρήση.


Σε ότι αφορά το υλικό κατασκευής επιλέγουμε ορειχάλκινες χρωμιομένες μπαταρίες και αξεσουάρ μπάνιου όπου μας εξασφαλίζουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε την αποφυγή χρήσης χλωρίνης κατά τον καθαρισμό τους αφού μακροπρόθεσμα η χλωρίνη διαβρώνει την επιφάνεια τους.

Κάντε κλικ στους συνδέσμους που ακολουθούν  για να δείτε ένα δείγμα από τις μπαταρίες μπάνιου, τις μπαταρίες κουζίνας και τα αξεσουάρ μπάνιου που διαθέτουμε.


Η επιλογή μας μπορεί να είναι σε υλικό κατασκευής από τεχνητό γρανίτη, ανοξείδωτο ή ακρυλικό.

  • Οι λιγότερο ευαίσθητοι νεροχύτες είναι αυτοί από γρανίτη και οι ανοξείδωτοι. Οι γρανιτένιοι νεροχύτες κατασκευάζονται σε ποικιλία χρωμάτων και τύπων και μπορούν να συνδυαστούν με όλα τα έπιπλα της κουζίνας μας.
  • Οι ανοξείδωτοι νεροχύτες κατασκευάζονται σε δύο τύπους: λείους και σαγρέ. Το πλεονέκτημα στους σαγρέ νεροχύτες είναι ότι δεν φαίνονται πολύ τυχόν άλατα ή γρατζουνιές.
  • Οι ακρυλικοί νεροχύτες πλεονεκτούν ως προς την τιμή και παράγονται σε μεγάλη ποικιλία τύπων και χρωμάτων.

 

Κάντε κλικ σε αυτό το σύνδεσμο για να δείτε ένα δείγμα από τους Νεροχύτες που διαθέτουμε.


Η επιλογή προϊόντων για το μπάνιο, το δάπεδο ή την κουζίνα εμπεριέχει πολλές φορές κινδύνους και κακοτοπιές. Η μακρόχρονη πείρα μας, η συνέπεια και η ειλικρίνεια που αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας είναι αυτά που εγγυώνται την αισθητική και τη διαχρονικότητα των επιλογών σας.

Επισκεφτείτε μας στο κατάστημά μας όπου το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας βοηθήσει να κάνετε τις καλύτερες για εσάς επιλογές.